top

Bruschetta met feestelijke ragout (voorgerecht)

Ingrediënten (4 personen)
-
3 el vloeibare margarine (met roombotersmaak)
- 250 gram gemengde paddenstoelen, fijngesneden
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 3 el bloem
- een klein scheutje sherry
- 2 dl bouillon (smaak naar wens)
- een scheutje halfvolle kookroom
- versgemalen peper
- 2 (meergranen) pistoletjes, gehalveerd
- 2 el olijfolie
- teentje knoflook
- peterselie

Bereidingswijze:
Verhit de margarine. Fruit hierin de paddenstoelen en bosui. Voeg de bloem te en laat dit onder roeren licht kleuren. Blus af met sherry. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe, breng aan de kook en roer de ragout goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg onder voortdurend roeren scheutje voor scheutje bouillon toe, totdat er een ragout ontstaat die op de achterkant van de lepel een mooi dun laagje achterlaat. Voeg tenslotte en klein scheutje halfvolle kookroom toe.

Doe de olie in een kom, pers het teentje knoflook uit in de olie. Knip de peterselie fijn en voeg toe aan de olie. Smeer de pistolethalfjes in met de olie. Rooster het brood onder de gril aan beide zijden totdat dit goudgeel kleurt.

Serveer de knapperige bruschetta met een schep warme ragout direct. Garneer desgewenst met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Afspraken op het spreekuur

Afspraken op het spreekuur zijn gewoon mogelijk, vanuit uw eigen huis! Hoe? Lees snel verder..

Lees meer »

Aangescherpte maatregelen coronavirus

Afgelopen zondag, 15 maart, zijn de maatregelen wegens het coronavirus aangescherpt. Wat zijn de gevolgen voor onze spreekuren?

Lees meer »

Maatregelen Corona

Lees verder wat de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van coronavirus in Nederland voor effect hebben op uw afspraak bij de diëtist.

Lees meer »

Facebook

bottom