top

Falafel van groene erwten

Ingrediënten:

– 1 kg groene gedroogde erwten
– 2 uien
– 5 teentjes knoflook
– 1 bosje peterselie en 1 bosje koriander
– 10 blaadjes verse munt
– 1 groene peper zonder zaadlijsten
– 3 el kurkuma
– 3 el djinten
– 3 el ketoembar
– 1½ tl bakpoeder
– zout en versgemalen peper
– olie om te frituren

Voorbereiding:

Laat de groene erwten in ruim water minimaal 1 dag weken in de koelkast.

Bereidingswijze:

Pureer de uitgelekte erwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) met staafmixer of keukenmachine tot een samenhangende pasta. Maak op smaak met wat peper en zout.

Verhit de olie in een diepe pan (met dikke bodem) tot ca. 180⁰C. Vorm balletjes erwtenpuree met 2 natte lepels en leg deze voorzichtig in de hete olie. Frituur 4-5 minuten tot de balletjes lichtbruin kleuren.

Serveer de balletjes met een frisse salade, humus en desgewenst wat brood.

Tip: de erwten kunnen vervangen worden door kikkererwten. Week deze 2 dagen in de koelkast!

Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Afspraken op het spreekuur

Afspraken op het spreekuur zijn gewoon mogelijk, vanuit uw eigen huis! Hoe? Lees snel verder..

Lees meer »

Aangescherpte maatregelen coronavirus

Afgelopen zondag, 15 maart, zijn de maatregelen wegens het coronavirus aangescherpt. Wat zijn de gevolgen voor onze spreekuren?

Lees meer »

Maatregelen Corona

Lees verder wat de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van coronavirus in Nederland voor effect hebben op uw afspraak bij de diëtist.

Lees meer »

Facebook

bottom