top

Falafel van groene erwten

Ingrediënten:

– 1 kg groene gedroogde erwten
– 2 uien
– 5 teentjes knoflook
– 1 bosje peterselie en 1 bosje koriander
– 10 blaadjes verse munt
– 1 groene peper zonder zaadlijsten
– 3 el kurkuma
– 3 el djinten
– 3 el ketoembar
– 1½ tl bakpoeder
– zout en versgemalen peper
– olie om te frituren

Voorbereiding:

Laat de groene erwten in ruim water minimaal 1 dag weken in de koelkast.

Bereidingswijze:

Pureer de uitgelekte erwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) met staafmixer of keukenmachine tot een samenhangende pasta. Maak op smaak met wat peper en zout.

Verhit de olie in een diepe pan (met dikke bodem) tot ca. 180⁰C. Vorm balletjes erwtenpuree met 2 natte lepels en leg deze voorzichtig in de hete olie. Frituur 4-5 minuten tot de balletjes lichtbruin kleuren.

Serveer de balletjes met een frisse salade, humus en desgewenst wat brood.

Tip: de erwten kunnen vervangen worden door kikkererwten. Week deze 2 dagen in de koelkast!

Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Stoptober 2020

Stoptober 2020, wij doen ook mee!

Lees meer »

Wij zijn weer gewoon geopend.

De zomervakantie draait inmiddels naar het einde. Onze praktijk heeft weer de vertrouwde openingstijden.

Lees meer »

Gesloten: vrijdag 7 augustus

Op vrijdag 7 augustus is de praktijk wegens vakantie gesloten.

Lees meer »

Facebook

bottom