top

Couscous salade (voor 2-4 personen)

Ingrediënten:
- 100 gr couscous (rauw gewogen)
- 1 el vloeibare margarine
- 100 gr komkommer
- 2 smakelijke tomaten
- 1 of 2 bosuitjes
- 1 paprika, kleur naar keuze
- 2 el ongezouten cashewnoten en/of geroosterde pijnboompitten
- ca. 75 gr feta
- 1 el citroen- of limoensap
- klein scheutje goede olijfolie 
- versgemalen (zwarte) peper

Bereidingswijze:
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en voeg de rauwe couscous toe. Rooster de couscous korte tijd. Voeg een flinke scheut water toe en laat de couscous wellen op zeer laag vuur. Voeg extra water toe wanneer de couscous te droog is, de couscous mag echter niet te drassig worden. Schep de couscous zo nu en dan om, om klonten te voorkomen. Haal de koekenpan na ca. 4 minuten van het vuur, blijf de couscous regelmatig doorscheppen. Klontjes kunnen met de hand ‘los gekneed’ worden. Maak de handen wel eerst nat met koud water! Laat de couscous afkoelen.

Snijd de groenten in kleine stukjes, snipper de bosui. Rooster de paprika desgewenst eerst voor een intensere smaak! Snijd de feta in kleine blokjes. Voeg alle ingrediënten in 1 schaal en schep voorzichtig om en om. Voeg olie en verse peper toe.

Eet smakelijk!!

Laatste nieuws

Afspraken op het spreekuur

Afspraken op het spreekuur zijn gewoon mogelijk, vanuit uw eigen huis! Hoe? Lees snel verder..

Lees meer »

Aangescherpte maatregelen coronavirus

Afgelopen zondag, 15 maart, zijn de maatregelen wegens het coronavirus aangescherpt. Wat zijn de gevolgen voor onze spreekuren?

Lees meer »

Maatregelen Corona

Lees verder wat de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van coronavirus in Nederland voor effect hebben op uw afspraak bij de diëtist.

Lees meer »

Facebook

bottom