top

Onion Baghi

Ingrediënten (4 personen):
100 gram flour (kikkererwtenmeel)
3 theelepels djinten (gemalen komijn)
3 theelepels knoflookpoeder
verse peper
4 uien
4 eetlepels gehakte koriander (vers)
(zonnebloem)olie
1 citroen 

Bereidingswijze:
Meng de meel, djinten, knoflookpoeder en verse peper door elkaar (1). Voeg geleidelijk en onder voorturend roeren (eventueel met garde) water toe totdat een beslag is verkregen ter dikte van pannenkoekenbeslag. Snijd de uien in zeer dunne reepjes. Voeg de gesneden ui en koriander toe aan het beslag en meng door elkaar (2). Verhit in een pan een flinke laag olie. Schep met behulp van 2 eetlepels beslag in de hete olie. Het uien-/korianderbeslag loopt wat uit, kleine ‘koekjes’ ontstaan (3). Draai wanneer de randjes goudgeel beginnen te kleuren de ‘koekjes’ om zodat deze aan 2 kanten gelijkmatig gekleurd zijn. Laat de koekjes (baghi’s) uitlekken op keukenpapier. Dien de koekjes warm op, vergezeld met een partje citroen (4). Heerlijk als voorgerecht, (feest)snackje of als bijgerecht bij een Indiase Curry.

 

1.  2.   3.    4.

Laatste nieuws

Wij gaan weer open!

Vanaf 9 juni kunnen wij weer patiënten ontvangen op onze praktijk locatie aan de Oosterkerkstraat 1. Om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden, zijn er wel enkele afspraken die gelden. Welke? Lees snel verder...

Lees meer »

Een afspraak maken op het spreekuur

Een afspraak maken op het spreekuur is nog altijd mogelijk

Lees meer »

Fit thuis

Fit blijven tijdens de coronacrisis; recept Dolma's

Lees meer »

Facebook

bottom