top

Dipje tussendoor? Zorg dat deze frisse tatziki in de koelkast staat. Na bereiden is deze tatziki nog wel een week houdbaar! De tatziki is heerlijk als dip bij reepjes paprika, komkommer en bleekselderij, maar kan ook goed als bijgerechtje bij de warme maaltijd geserveerd worden. Bij dolma's is deze tatziki onmisbaar (zie recept)!

 
Ingrediënten:
250 gram volle Griekse yoghurt
1/4 komkommer
1 teentje knoflook
2 tl gedroogde dille
fijngehakte verse platte peterselie (1-2 el)
fijngehakte verse koriander (1-2 el)
verse peper, (snufje zout)
1-2 tl limoen-/citroensap
1 el koudgeperste olijfolie
optioneel: 1-2 druppels vloeibare zoetstof
Bereiding:
Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de zaadlijst eruit; dit hoeft niet té netjes. Indien er wat van de zaadlijst achterblijft, is dat lekker voor smaak en dikte van de tatziki. Rasp de komkommer grof.
Doe de yoghurt in een kom, voeg de geraspte komkommer toe. Pers de knoflook uit boven de yoghurt. Voeg de kruiden toe. Voeg versgemalen peper en desgewenst een snufje zout toe.  Optioneel: voeg 1-2 druppels zoetstof toe. Voeg de sap toe en meng alles goed door elkaar. Giet de olijfolie over het mengsel en schep grof door elkaar.  Eet smakelijk!
 
Eet smakelijk!
 
 
Laatste nieuws

Mondkapjes vanaf heden verplicht.

In de publieke ruimtes van de gezondheidscentra is het dragen van een mondkapje vanaf heden verplicht.

Lees meer »

Stoptober 2020

Stoptober 2020, wij doen ook mee!

Lees meer »

Wij zijn weer gewoon geopend.

De zomervakantie draait inmiddels naar het einde. Onze praktijk heeft weer de vertrouwde openingstijden.

Lees meer »

Facebook

bottom