top

Bruschetta met feestelijke ragout (voorgerecht)

Ingrediënten (4 personen)
-
3 el vloeibare margarine (met roombotersmaak)
- 250 gram gemengde paddenstoelen, fijngesneden
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 3 el bloem
- een klein scheutje sherry
- 2 dl bouillon (smaak naar wens)
- een scheutje halfvolle kookroom
- versgemalen peper
- 2 (meergranen) pistoletjes, gehalveerd
- 2 el olijfolie
- teentje knoflook
- peterselie

Bereidingswijze:
Verhit de margarine. Fruit hierin de paddenstoelen en bosui. Voeg de bloem te en laat dit onder roeren licht kleuren. Blus af met sherry. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe, breng aan de kook en roer de ragout goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg onder voortdurend roeren scheutje voor scheutje bouillon toe, totdat er een ragout ontstaat die op de achterkant van de lepel een mooi dun laagje achterlaat. Voeg tenslotte en klein scheutje halfvolle kookroom toe.

Doe de olie in een kom, pers het teentje knoflook uit in de olie. Knip de peterselie fijn en voeg toe aan de olie. Smeer de pistolethalfjes in met de olie. Rooster het brood onder de gril aan beide zijden totdat dit goudgeel kleurt.

Serveer de knapperige bruschetta met een schep warme ragout direct. Garneer desgewenst met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Was live bij Sleutelstad.nl

Heeft u de uitzending van maandag 4 november gemist? Luister dan nu terug!

Lees meer »

Luister vandaag, maandag 4 november 2024 om 17.30 uur Sleutelstad FM

Luister vanmiddag Live naar Sleutelstad FM waarin Milou Goldsmith een bijdrage levert voor de Thema-avond 'Niet Happy of Bang, ga zelf aan de gang'!

Lees meer »

Themabijeenkomst 'Niet happy of bang, ga zelf aan de gang'!

Op donderdagavond 19 november a.s. vindt themabijeenkomst 'Niet happy of bang, ga zelf aan de gang!' plaats. Tijdens deze informatieve avond, bedoeld voor jongeren tussen ca. 18-25 jaar, worden in korte, heldere presentaties waardevolle informatie en concrete handvatten aangereikt.

Lees meer »

Facebook

bottom