Falafel van groene erwten
Ingrediënten:
– 1 kg groene gedroogde erwten
– 2 uien
– 5 teentjes knoflook
– 1 bosje peterselie en 1 bosje koriander
– 10 blaadjes verse munt
– 1 groene peper zonder zaadlijsten
– 3 el kurkuma
– 3 el djinten
– 3 el ketoembar
– 1½ tl bakpoeder
– zout en versgemalen peper
– olie om te frituren
Voorbereiding:
Laat de groene erwten in ruim water minimaal 1 dag weken in de koelkast.
Bereidingswijze:
Pureer de uitgelekte erwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) met staafmixer of keukenmachine tot een samenhangende pasta. Maak op smaak met wat peper en zout.
Verhit de olie in een diepe pan (met dikke bodem) tot ca. 180⁰C. Vorm balletjes erwtenpuree met 2 natte lepels en leg deze voorzichtig in de hete olie. Frituur 4-5 minuten tot de balletjes lichtbruin kleuren.
Serveer de balletjes met een frisse salade, humus en desgewenst wat brood.
Tip: de erwten kunnen vervangen worden door kikkererwten. Week deze 2 dagen in de koelkast!
Eet smakelijk!
Heeft u de uitzending van maandag 4 november gemist? Luister dan nu terug!
Luister vandaag, maandag 4 november 2024 om 17.30 uur Sleutelstad FM
Luister vanmiddag Live naar Sleutelstad FM waarin Milou Goldsmith een bijdrage levert voor de Thema-avond 'Niet Happy of Bang, ga zelf aan de gang'!
Themabijeenkomst 'Niet happy of bang, ga zelf aan de gang'!
Op donderdagavond 19 november a.s. vindt themabijeenkomst 'Niet happy of bang, ga zelf aan de gang!' plaats. Tijdens deze informatieve avond, bedoeld voor jongeren tussen ca. 18-25 jaar, worden in korte, heldere presentaties waardevolle informatie en concrete handvatten aangereikt.