Falafel van groene erwten
Ingrediënten:
– 1 kg groene gedroogde erwten
– 2 uien
– 5 teentjes knoflook
– 1 bosje peterselie en 1 bosje koriander
– 10 blaadjes verse munt
– 1 groene peper zonder zaadlijsten
– 3 el kurkuma
– 3 el djinten
– 3 el ketoembar
– 1½ tl bakpoeder
– zout en versgemalen peper
– olie om te frituren
Voorbereiding:
Laat de groene erwten in ruim water minimaal 1 dag weken in de koelkast.
Bereidingswijze:
Pureer de uitgelekte erwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) met staafmixer of keukenmachine tot een samenhangende pasta. Maak op smaak met wat peper en zout.
Verhit de olie in een diepe pan (met dikke bodem) tot ca. 180⁰C. Vorm balletjes erwtenpuree met 2 natte lepels en leg deze voorzichtig in de hete olie. Frituur 4-5 minuten tot de balletjes lichtbruin kleuren.
Serveer de balletjes met een frisse salade, humus en desgewenst wat brood.
Tip: de erwten kunnen vervangen worden door kikkererwten. Week deze 2 dagen in de koelkast!
Eet smakelijk!
Diëtistenpraktijk Goldsmith wenst u een prachtig en gezond 2025
Diëtistenpraktijk Goldsmith wenst u een prachtig en gezond 2025!
Heeft u de uitzending van maandag 4 november gemist? Luister dan nu terug!