Couscous salade (voor 2-4 personen)
Ingrediënten:
- 100 gr couscous (rauw gewogen)
- 1 el vloeibare margarine
- 100 gr komkommer
- 2 smakelijke tomaten
- 1 of 2 bosuitjes
- 1 paprika, kleur naar keuze
- 2 el ongezouten cashewnoten en/of geroosterde pijnboompitten
- ca. 75 gr feta
- 1 el citroen- of limoensap
- klein scheutje goede olijfolie
- versgemalen (zwarte) peper
Bereidingswijze:
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en voeg de rauwe couscous toe. Rooster de couscous korte tijd. Voeg een flinke scheut water toe en laat de couscous wellen op zeer laag vuur. Voeg extra water toe wanneer de couscous te droog is, de couscous mag echter niet te drassig worden. Schep de couscous zo nu en dan om, om klonten te voorkomen. Haal de koekenpan na ca. 4 minuten van het vuur, blijf de couscous regelmatig doorscheppen. Klontjes kunnen met de hand ‘los gekneed’ worden. Maak de handen wel eerst nat met koud water! Laat de couscous afkoelen.
Snijd de groenten in kleine stukjes, snipper de bosui. Rooster de paprika desgewenst eerst voor een intensere smaak! Snijd de feta in kleine blokjes. Voeg alle ingrediënten in 1 schaal en schep voorzichtig om en om. Voeg olie en verse peper toe.
Eet smakelijk!!
Themabijeenkomst 'Niet happy of bang, ga zelf aan de gang'!
Op donderdagavond 19 november a.s. vindt themabijeenkomst 'Niet happy of bang, ga zelf aan de gang!' plaats. Tijdens deze informatieve avond, bedoeld voor jongeren tussen ca. 18-25 jaar, worden in korte, heldere presentaties waardevolle informatie en concrete handvatten aangereikt.