top

Wraps van rijstpapier

Ingrediënten:

- 10 vellen rijstpapier (gedroogd)
- 40 gram rijstnoodles
- 1 kleine kipfilet*
- vloeibaar bak-en-braad
Verder: groenten naar wens, bijvoorbeeld:
- 2-3 wortels, 1 kleine ui, 1 rode (punt)paprika, alles in fijne reepjes gesneden
- reepjes avocado/komkommer
- vissaus
- versgemalen peper


Bereidingswijze:

Kook water in de waterkoker. Verhit de bak-en-braad en braad de kipfilet zachtjes tot ie goed gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en laat afkoelen. Snijd de kip heel fijn. Gebruik de pan van de kip met het gebruikte vet om de wortel, ui en paprika zachtjes te fruiten tot de groenten beetgaar zijn. Wel de rijstnoodles enkele minuten in heet water en giet af. Snijd de noodles een paar keer door en voeg toe aan het groentemengsel, laat goed afkoelen. Voeg de fijngesneden kip toe. Voeg overige gewenste groenten toe. Maak op smaak met vissaus  (een scheutje sojasaus) en versgemalen peper. 
Giet heet water in een grote schaal. Leg 1 rijstvel in het hete water, laat even wellen, schep het vel eruit met een schuimspaan en laat het water uitlekken.
Het vullen:
Leg een geweld rijstvel op een bord. Leg een schep kip/groenten mengsel nét onder het midden van het vel. Vouw de 2 zijkanten over het mengsel naar binnen. Rol de rijstwrap op en start aan de volgende. Lekker met lichte sojasaus!

 

Laatste nieuws

Komende week beperkt geopend

De praktijk is op maandag 4 en dinsdag 5 september geopend. De rest van de week is de praktijk door omstandigheden en vakantie gesloten.

Lees meer »

Zomervakantie 2023

De zomervakantie staat voor de deur. Lees snel meer over onze aangepaste openingsdagen!

Lees meer »

Scholing

Wegens scholing zijn wij op donderdag 15 juni afwezig

Lees meer »

Facebook

bottom