top

Kastanjekoekjes (20 stuks)

Ingrediënten:
225 gram bloem*
25 gram kastanjemeel
200 gram suiker
200 gram (vloeibare) boter (kamertemperatuur)
* bloem kan (gedeeltelijk) desgewenst worden vervangen door speltmeel, havermeel of rijstemeel.

Bereidingswijze:
Zeef de bloem en doe deze in een kom met de boter en suiker. Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van.
Zet het deeg afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestuif het werkblad met bloem.
Rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Snijdt met een koekvorm feestelijke koekjes uit. Leg deze met een onderlinge afstand van 2 cm op de bakplaat.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Versier de koekjes desgewenst met poedersuiker en/of chocolade.

Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Afspraken op het spreekuur

Afspraken op het spreekuur zijn gewoon mogelijk, vanuit uw eigen huis! Hoe? Lees snel verder..

Lees meer »

Aangescherpte maatregelen coronavirus

Afgelopen zondag, 15 maart, zijn de maatregelen wegens het coronavirus aangescherpt. Wat zijn de gevolgen voor onze spreekuren?

Lees meer »

Maatregelen Corona

Lees verder wat de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van coronavirus in Nederland voor effect hebben op uw afspraak bij de diëtist.

Lees meer »

Facebook

bottom