top

Volkoren kruidkoek (voor ca. 20 plakken)

Ingrediënten:
200 gram rozijnen
300 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kaneel
snufje zout
1 sinaasappel
1 ei
1 volle eetlepel schenkstroop
2 dl melk
½ eetlepel bloem
(2 eetlepels bakgember/gekonfijt fruit) 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 ⁰C of gasovenstad 3. Laat in een kom met heet water de rozijnen ca. 10 minuten wellen. Doe intussen in een andere kom volkorenmeel, bakpoeder, bruine basterdsuiker, koekkruiden, nootmuskaat, kaneel en zout. Was de sinaasappel goed en rasp de oranje schil boven het meel. Breek het ei erboven en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijven roeren tot het beslag glad is.

Laat in een zeef de rozijnen goed laten uitlekken en dep ze daarna droog met een stuk keukenpapier. Meng de bloem door de rozijnen. Roer de rozijnen en desgewenst de gember/gekonfijt fruit door het beslag.

Vet een cakevorm met een inhoud van ca 2 liter in en schenk het beslag erin.

Schuif de kruidkoek iets onder het midden in de oven en bak deze in 1 tot 1,5 uur gaar. De kruidkoek is gaar als een erin gestoken breinaald er weer droog uitkomt.

Laat de kruidkoek ca 10 minuten afkoelen, haal deze uit de vorm nemen en laat vervolgens op een taartrooster afkoelen.

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten.

 

Laatste nieuws

Zomerperiode 2019

Aangepaste openingstijden zomervakantie 2019

Lees meer »

Stagiarie voeding en Dietetiek

Aanwezigheid 4e jaarsstudent Voeding en Diëtetiek Coco de Nie

Lees meer »

Feestdagen 2018

Praktijk gesloten tussen 20 december en 7 januari

Lees meer »

Facebook

bottom