top

Winters recept: Boerenkool, maar dan anders…

 Boerenkoolpesto

Ingrediënten (2 personen)

250 g boerenkool, 120-150 g volkorenpasta, 250 g cherry tomaatjes, 40-50 g (grof)geraspte Parmezaanse kaas, 30 g pijnboompitten, 3 el olijfolie, 1 grote teen knoflook, ½ tl suiker, naar smaak peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Zet twee pannen op met water en desgewenst een beetje zout voor het koken van de boerenkool en de pasta. Doe de cherrytomaatjes met hun vocht in een (steel)pannetje. Pers de helft van de knoflook erboven uit. Doe er de suiker, peper en desgewenst zout bij en roer even voorzichtig door. Laat op zacht vuur warm worden; laat het niet te snel gaan, de cherrytomaatjes moeten heel blijven. Kook de boerenkool in 5 minuten gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht voor straks. Laat de boerenkool een beetje afkoelen. Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat ze afkoelen. Kook nu de pasta gaar/al dente. Doe de andere helft van de knoflook, de kaas en de helft van de pijnboompitten in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Giet de boerenkool af en duw het meeste vocht eruit met een pollepel. Voeg de boerenkool bij de pijnboompitten. Giet de olijfolie erbij en vermaal tot een stevige pesto. Breng op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat. Als de pesto te dik is voeg dan wat van het achtergehouden kookvocht toe. Giet de pasta af en meng met de boerenkoolpesto.

Schep de pasta in diepe borden, doe op elk bord cherrytomaatjes met een beetje saus en strooi de overige pijnboompitten en eventueel kaas erover.

Inspiratie recept: De krat.nl

 

Laatste nieuws

Goede Voornemens

Goede voornemens, iedereen kent ze. Maar.. zijn afspraken die je met jezelf maakt realistisch? Lees snel verder..

Lees meer »

Kerstperiode 2022-2023

Praktijk gesloten in vakantieperiode

Lees meer »

Maandag 28 november praktijk gesloten

Wegens ziekte is de praktijk op maandag 28 november gesloten

Lees meer »

Facebook

bottom