top

Dipje tussendoor? Zorg dat deze frisse tatziki in de koelkast staat. Na bereiden is deze tatziki nog wel een week houdbaar! De tatziki is heerlijk als dip bij reepjes paprika, komkommer en bleekselderij, maar kan ook goed als bijgerechtje bij de warme maaltijd geserveerd worden. Bij dolma's is deze tatziki onmisbaar (zie recept)!

 
Ingrediënten:
250 gram volle Griekse yoghurt
1/4 komkommer
1 teentje knoflook
2 tl gedroogde dille
fijngehakte verse platte peterselie (1-2 el)
fijngehakte verse koriander (1-2 el)
verse peper, (snufje zout)
1-2 tl limoen-/citroensap
1 el koudgeperste olijfolie
optioneel: 1-2 druppels vloeibare zoetstof
Bereiding:
Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de zaadlijst eruit; dit hoeft niet té netjes. Indien er wat van de zaadlijst achterblijft, is dat lekker voor smaak en dikte van de tatziki. Rasp de komkommer grof.
Doe de yoghurt in een kom, voeg de geraspte komkommer toe. Pers de knoflook uit boven de yoghurt. Voeg de kruiden toe. Voeg versgemalen peper en desgewenst een snufje zout toe.  Optioneel: voeg 1-2 druppels zoetstof toe. Voeg de sap toe en meng alles goed door elkaar. Giet de olijfolie over het mengsel en schep grof door elkaar.  Eet smakelijk!
 
Eet smakelijk!
 
 
Laatste nieuws

Komende week beperkt geopend

De praktijk is op maandag 4 en dinsdag 5 september geopend. De rest van de week is de praktijk door omstandigheden en vakantie gesloten.

Lees meer »

Zomervakantie 2023

De zomervakantie staat voor de deur. Lees snel meer over onze aangepaste openingsdagen!

Lees meer »

Scholing

Wegens scholing zijn wij op donderdag 15 juni afwezig

Lees meer »

Facebook

bottom