Eierkoek
Ingrediënten:
1 ei
50 gram suiker
1/2 zakje vanille suiker
45 gram meel: 33 gram volkorenmeel en 12 gram zelfrijzend bakmeel
mespuntje bakpoeder
snufje zout
1 el heet water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220â—¦C. Mix het ei en het (vanille)suiker in 5 minuten tot een glad mengsel (1). Meng in een andere kom het meel, bakpoeder en zout. Schep het meelmengsel in delen door het eimengsel. Schep daarbij het meelmengsel rustig door het eimengsel tot dit volledig glad is totdat je het volgende deel meelmengsel toevoegt (2). Roer tot slot het water door het mengsel.
Schep het mengsel op bakpapier als 4 kleine of 1 grote eierkoek (3). Bak de eierkoeken in circa 10 minuten gaar en mooi bruin (4).
1. 2.
3.
4.
Diëtistenpraktijk Goldsmith wenst u een prachtig en gezond 2025
Diëtistenpraktijk Goldsmith wenst u een prachtig en gezond 2025!
Heeft u de uitzending van maandag 4 november gemist? Luister dan nu terug!