top

Eierkoek

Ingrediënten:
1 ei
50 gram suiker
1/2 zakje vanille suiker
45 gram meel: 33 gram volkorenmeel en 12 gram zelfrijzend bakmeel
mespuntje bakpoeder
snufje zout
1 el heet water

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220â—¦C. Mix het ei en het (vanille)suiker in 5 minuten tot een glad mengsel (1). Meng in een andere kom het meel, bakpoeder en zout. Schep het meelmengsel in delen door het eimengsel. Schep daarbij het meelmengsel rustig door het eimengsel tot dit volledig glad is totdat je het volgende deel meelmengsel toevoegt (2). Roer tot slot het water door het mengsel.
Schep het mengsel op bakpapier als 4 kleine of 1 grote eierkoek (3). Bak de eierkoeken in circa 10 minuten gaar en mooi bruin (4).

 

1. 2. 3. 4.

Laatste nieuws

Donderdag 20 juni gesloten

Wegens scholing is de praktijk op donderdag 20 juni de gehele dag gesloten.

Lees meer »

Vakantieperiode

Vanaf 25 december'23 tot 8 januari'24 is de praktijk gesloten.

Lees meer »

Jolande gaat de praktijk verlaten

Per 1 januari 2024 zal collega Jolande Schouten de praktijk verlaten.

Lees meer »

Facebook

bottom