Kastanjekoekjes (20 stuks)
Ingrediënten:
225 gram bloem*
25 gram kastanjemeel
200 gram suiker
200 gram (vloeibare) boter (kamertemperatuur)
* bloem kan (gedeeltelijk) desgewenst worden vervangen door speltmeel, havermeel of rijstemeel.
Bereidingswijze:
Zeef de bloem en doe deze in een kom met de boter en suiker. Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van.
Zet het deeg afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestuif het werkblad met bloem.
Rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Snijdt met een koekvorm feestelijke koekjes uit. Leg deze met een onderlinge afstand van 2 cm op de bakplaat.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Versier de koekjes desgewenst met poedersuiker en/of chocolade.
Eet smakelijk!
In de zomerperiode is de praktijk wegens vakantie minder op. Lees snel verder...
Donderdagmiddag 16 juni praktijk gesloten
Wegens scholing is de praktijk op donderdag 16 juni vanaf 11.00 uur gesloten.