top

Pastasaus

Ingrediënten (een flinke pan vol):
3 uien 
2 winterpenen
2 (groene) paprika’s
1 courgette
een zak soepgroenten (400 gram)
3 teentjes knoflook
3 el olie
800 gram pomodori, ontvelt (of 2 blikken gepelde tomaten)
een flinke scheut rode wijn of water 
2 bouillonblokjes, smaak naar wens 
1 eetlepel tomatenpuree
aardappelmeel 
versgemalen peper naar wens 
mogelijk een zoetje voor de smaak

Bereidingswijze:
Maak de groenten schoon en snijd deze in grove stukken. Verhit de olie en voeg eerst de uien toe. Voeg wanneer deze beginnen te kleuren de winterpeen toe. Herhaal dit bij de paprika en courgette. Voeg daarna de soepgroenten en knoflook toe. Verhit al deze groenten even en roer goed door. Voeg als laatste de pomodori toe. Blus het groentemengsel af met de wijn of het water. Voeg de bouillonblokjes toe en roer nogmaals door. Laat het groentemengsel zachtjes doorkoken.

Mix, wanneer de groenten gaar zijn, het groentemengsel met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg hieraan de tomatenpuree en aardappelmeel toe. Check of de dikte van de saus naar wens is. Voeg desgewenst wat versgemalen peper en eventueel een zoetingsmiddel toe, bijvoorbeeld een scheutje honing, stroop of zoetstof (een wat zoete smaak kan de smaak van de (tomaten)saus wat beter accentueren).

De soorten groenten kunnen naar wens worden gevarieerd. U kunt ook restjes groenten in de saus verwerken, zodat deze alsnog een goede bestemming krijgen. Ook verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum, kunnen goed in de saus verwerkt worden!

Deze saus kunt u, al dan niet verrijkt met wat kip, gehakt, quorn en/of andere ingrediënten (bijvoorbeeld ananas) als pastasaus gebruiken. Ook is deze saus zeer geschikt als basis voor lasagne!

Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Zomerperiode 2021

Aangepaste openingstijden zomerperiode 2021

Lees meer »

Vacature

Per 1 augustus is er een vacature in onze praktijk!

Lees meer »

27 en 28 april gesloten

Op dinsdag 27 en woensdag 28 april is de praktijk gesloten.

Lees meer »

Facebook

bottom