top

Milou Goldsmith

Ruim 25 jaar geleden studeerde Milou af als diëtist en haar affiniteit met het werken in de eerste lijn kon zij direct in de praktijk brengen in Den Haag. De liefde voor de multiculturele keuken groeide daar volop; in de wijken Laakkwartier, Spoorwijk en de Schilderswijk is haar door de vele bezoekers op het spreekuur veel over de verschillende keukens geleerd. Het samenbrengen van voedingspatronen uit vele windstreken en het zoeken naar dieetmogelijkheden binnen dit grote pallet aan eetgewoonten heeft mede bijgedragen aan een grote passie voor heerlijk eten, en vooral heerlijk blíjven eten!.
Het is in deze periode dat Milou zich gaat specialiseren in verschillende ziektebeelden, bijvoorbeeld longziekten, hart- en vaatziekten, buikklachten, oncologie en bovenal Diabetes Mellitus type 2. Het streven is altijd de wensen van de cliënt centraal te stellen en de adviezen zoveel mogelijk passend te maken. Lekker blijven eten is daarbij een belangrijk thema. En lekker eten, dát is voor iedereen anders. Geen gesprek is dus hetzelfde. Belangrijk hierbij is dat wij streven naar vermindering van klachten en, als de situatie dat toelaat, een vermindering van medicijnen. 

Al sinds de jaren '90 is Milou betrokken bij Gemiva-SVG, een organisatie die er is voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. Sinds 2009 is Milou actief betrokken bij de dieetadvisering bij deze organisatie, die zowel locaties hebben waar mensen begeleid wonen, als ambulante ondersteuning bieden. De hulpvragen die passeren, leren ons 'out of the box' te denken. Ons doel is om met elkaar te zoeken naar mogelijkheden om de zelfredzaamheid en kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. 

Een goede samenwerking met andere zorgverleners vindt Milou van grote meerwaarde. Sinds de oprichting van Wijksamenwerkingsverband Gezond Leiden en Wijksamenwerkingsverband BosGasthuis, is Milou als bestuurslid betrokken. Deze samenwerking betreft niet enkel zorgveleners. Ook met wijkbewoners, zorgpartners en sleutelfiguren in de wijken wordt er graag contact gezocht en onderhouden.

Tot slot heeft Milou veel affiniteit voor voeding en sport(prestaties). Tijdens het afstuderen verdiepte Milou zich in de relatie tussen voeding en (Top)sportprestatie, schreef hiervoor een kookboekje (‘Gevarieerd en gezond het jaar rond, voeding bij sportbeoefening’), dat in het voorjaar van '97 in de boekhandels lag.

 

Milou Goldsmith

Laatste nieuws

Komende week beperkt geopend

De praktijk is op maandag 4 en dinsdag 5 september geopend. De rest van de week is de praktijk door omstandigheden en vakantie gesloten.

Lees meer »

Zomervakantie 2023

De zomervakantie staat voor de deur. Lees snel meer over onze aangepaste openingsdagen!

Lees meer »

Scholing

Wegens scholing zijn wij op donderdag 15 juni afwezig

Lees meer »

Facebook

bottom