Pompoen met paddestoelen
Een heerlijk vegetarisch herfstrecept!
Bereidingstijd 30-40 minuten
Ingrediënten (2 personen)
1 kleine pompoen (+/- 600 gr schoongemaakt totaal), 150 gr gemengde paddenstoelen, 2 kleine rode uien, 5 teentjes knoflook, 10 takjes verse tijm, 60 gr blauwschimmelkaas, 50 gram sla (bijvoorbeeld rucola), 3 lente-uitjes, ½ citroen, zout en peper, ½ tl mosterd, ½ tl honing, olijfolie, 2 volkoren boterhammen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de pompoen in tweeën en verwijder de pitjes met een lepel. Snijd de 2 helften ieder in 4 parten.
Maak de uien schoon (laat het kontje eraan zitten) en snijd de uien in 4-6 partjes. Leg de pompoen met de ui, knoflook en ¾ van de tijm op de bakplaat. Besprenkel met olie en wat zout en peper.
Zet de pompoen in de oven voor ongeveer 30 minuten. Bak de paddenstoelen met de rest van de tijm als de pompoen bijna klaar is. Maak een simpele frisse salade met lente-ui en rucola met een dressing van citroensap, mosterd, honing, peper en olijfolie. Rooster het brood.
Eet smakelijk
Diëtistenpraktijk Goldsmith wenst u een prachtig en gezond 2025
Diëtistenpraktijk Goldsmith wenst u een prachtig en gezond 2025!
Heeft u de uitzending van maandag 4 november gemist? Luister dan nu terug!